Äntligen händer det saker

Den stora nyheten idag handlar såklart om Fas 3, den sista fasen i jobb & utvecklingsgarantin och som gång på gång har orsakat store,feta rubriker hos kvällstidningarna där det handlat om svårt sjuka människor som ändå tvingats ut i arbetslivet.

Men nu äntligen tycks det hända saker. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) kunde idag meddela att de ska ändra i det tuffa åtgärdspaketet och införa större möjligheter att utföra mer individuella utredningar och försöka se mer till människans helhet, livssituation och bakgrund.

Men det är kanske inte så konstigt att det händer något. Nu när folket börjar resa sig upp mot sjukförsäkringarna, där präster, läkare och arbetslösa börjar organisera sig i motgrupper och det i skrivande stund förbereds ett så kallat Påskuppror där tusentals människor, via Facebook, anordnar protestmarscher runt om i Sverige. Kanske är det så att våra folkvalda började se faran i att behandla människor som skit?

Samtidigt kan det ju vara så att folket börjar längta tillbaka till äldre tider, då arbete lönade sig och vi hade ett mänskligare sätt att hantera utsatta människor. Då man faktiskt kunde spara undan en viss summa pengar i månaden för att spara till semestern och inte ätas upp av bolåneräntor och skattetryck. Kan det vara därför Juholt och S blivit så populära?

Själv får jag väl säga att jag håller med mysefarbrorn med den roliga mustaschen, när han säger att det är sjukvårdskunniga människor som ska få möjlighet att avgöra om du är sjuk eller inte, det ska finnas en förmögenhetsskatt och att monarkin bör avskaffas. Mmmmumma, jag gillar den killen, även om han ser lite läskig ut. Lite som Leif “Loket” Olssons elaka tvillingbror.

Det verkar som att det börjar hända en hel del i Sverige nu. Kan det vara vårkänslor månntro?

51550cookie-checkÄntligen händer det saker