Anders backar och säger förlåt.

För en tid sedan skrev jag ett inlägg undet rubriken ”Bara skit på radion?” som handlade om Olle, 77, som hade startat ett uppror om Sveriges Radios dåliga utbud av blandad musik. Idag fick jag ett e-mejl från Olle själv.

I mejlet tackar han för ”epitetet” där han menar det föga smickrande öknamn jag hade gett honom. Detta är nu borttaget och jag insåg att det var absolut helt onödigt gjort av mig.

Vidare poängterar Olle att jag borde följt debatten, som skulle påvisat att det han och hans lika tyckande, var att det ska spelas ”ett mer varierat utbud” via Sveriges Radio.

Anledningen till att jag inte följer debatten är delvis att jag knappt lyssnar på radio längre då jag, hör och häpna, håller med Olle, att det mestadels är samma melodier som spelas och då menar vi troligtvis samma sak – de senaste låtarna – om och om igen, vilket man självklart blir trött på, tids nog. Ett mer varierat utbud finns säkerligen redan, men utspritt på så olika kanaler och dessutom på väldigt märkliga tider på dygnet så att en vettig människa med ”normal” dygnsrytm knappast kan lyssna på just den musiken.

Till sist kan vi nog enas om att Emma Löfgren på Expressen som har skrivit artikeln, fått det att låta som att all ”dunka-dunka-musik” ska upphöra i SR, vilket såklart inte är fallet. På det hela taget tycker jag att upplägget på artikeln kunde av läsaren uppfattas som mer provocerande mot allmänheten än vad den egentligen var. Och detta att det antas att det inte kan finnas många som gillar pop, rock och dunkadunka – det ställer jag mig fortfarande frågande till.

Men hur som helst Olle, tack för ditt mejl. Det är inte ofta jag ändrar i mina inlägg men denna gång tyckte jag att det kändes mer än rätt. Som en liten notis kan vi tillägga att den fråga som Expressen ställde i samband med artikeln, visade att en klar majoritet håller med om att det är för mycket skräpmusik i Sveriges Radio 🙂

50270cookie-checkAnders backar och säger förlåt.