Dags igen för Earth Hour.

Lördagen den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour – den största miljömanifestationen genom tiderna. Då släcker vi ljuset under en timmes tid för att skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar.

Lite märkligt är det att Aftonbladet inte skriver något alls om Earth Hour, däremot gör Expressen det och ställer sig frågan om denna dag gör någon skillnad. Svenska Dagbladet skriver om fenomenet och påstår att politikerna gömmer sig bakom Earth Hour. Även Dagens Nyheter skriver men mest i nedsättande ordalag.

Det är roligt att se hur den här dagen växer för varje år som går och allt fler hänger på. Det här året är t. ex. Danny och Robert Gustavsson ambassadörer för att visa sitt engagemang för klimatet och ute i kommunerna händer det också grejer ikväll. Det anordnas händelser och aktiviteter och på hemsidan för Earth Hour kan man se hur världen släcks ner bit för bit. Ganska häftigt att se faktiskt. På hemsidan finns det även exempel på hur man själv kan bli en superhjälte i klimatets tjänst.

Earth Hour firas för tredje året i Sverige och jag minns hur det lät i början. Människor var skeptiska och tyckte att det spelar väl ingen roll men som sagt, det här växer sig starkare för varje år och det är härligt att se att så många människor orkar bry sig för det har faktiskt en effekt. 128 länder runtom i världen har gått samman i historiens största gräsrotsrörelse som för tre år sedan startade i ett enda land. Över 4500 städer anmälde sig förra året men hur många blir vi denna gång? Så vid 20:30 ikväll sitter jag ner vid köksbordet en stund för att se hur många i närområdet som faktiskt släcker lamporna. En kopp kaffe och ett värmeljus, min hund och jag – skickar en politisk signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Dessutom byter jag Välgörenhetsklicket (Socialvibe till höger) till WWF.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4Mxjbip6y04]

20:30 till 21:30 – det överlever vi nog den här gången också.

50010cookie-checkDags igen för Earth Hour.