Bara skit på radion?

Som alla säkert kan hålla med om så är smaken olika, även när det gäller något så personligt som musiksmak.

Olle Wickbom, 77, tycker att de äldre människorna blir diskriminerade i Sveriges Radio och har därmed startat ett upprop och de vill att radio ska spela mer musik för de äldre. (artikel)

Jaha, och vad menas med “musik för äldre” då? Jag har en jobbarkompis som är över 60 som gillar Rammstein. Kanske det är klassisk musik som pensionärsgruppen menar? I så fall finns det redan programmet Aurora i P2 som spelar jättebra sådan musik. Dansmusik, om det är det som menas med bra musik för äldre, kan hittas på Spotify. Vad jag menar är att det är inte alls omöjligt att hitta skön musik av alla de sorter bara man försöker, och all musik behöver inte komma från radion heller. Klämkäcka melodier sägs i artikeln endast sändas av P4, men jaha? Vad är det för fel på P4 nu då? Det är väl den stationen som pensionärerna ska lyssna på i så fall.

SR står ju egentligen för en grymt tung uppgift, att uppfylla alla människors önskan om bra musik, och med tanke på alla nationaliteter som finns så lär det vara en omöjlighet. Turkisk, Italiensk, Kinesisk, Finsk, Svensk…ska vi ha alla de olika musikstilarna så blir det nog ganska jobbigt. Och mycket mer gnäll.

Sist men inte minst, man kan ju tycka att man som 77 åring borde ha fått en mer mogen syn på livet, mer förståelse för andra människor och framförallt, ett rikare liv än att gnälla på andra människors musiksmak. Själv är jag allyssnare men föredrar 80-tals hårdrock, något som man nästan aldrig hör på radio. Men de få gånger jag gör det så blir jag extra glad! Kanske det är likadant med “musik för äldre” att även de gör några extra höftrullningar och headbangs när de hör Flottarkärlek med Snoddas från 1952, eller Edvard Persson när han sjunger om Kalle på Spången.

Herregyyyd!

Fotnot: Den 28 mars fick jag ett e-mejl från Olle själv och om detta skrev jag ytterligare ett inlägg.
49330cookie-checkBara skit på radion?