Högre elpriser, hurra!

Ja snart är det väl bara de med ordentligt mycket pengar på banken och i inkomst som har råd med lyxen värme. Eller elektricitet. Men vi ska inte deppa ihop riktigt ännu.

På grund av katastroferna i Japan så kommer vi få högre priser på el och bensin. Elbolagen jublar såklart medan de flesta människornas plånböcker blir lidande. Värmeljus kan ju fungera till viss del men det finns ju andra sätt att hålla värmen på:

  1. Rör på dig. Man behöver inte sitta stilla framför datorn eller teven och frysa, man kan göra andra saker så att man håller värmen uppe. Storstädning är ett bra exempel. Eller köra sit-ups framför teven vilket även gör att du kan sikta på beach 2011.
  2. Krama varandra. Om du nu råkar vara singel så är det ett lysande sätt att skaffa nya flirtar. Eller om du inte är intresserad av sådana relationer – krama en granne istället och få bättre grannsämja.
  3. Mer kläder. Det kan tyckas som en för simpel lösning men det fungerar ju. En extra t-shirt under tröjan är inte helt fel!
  4. Gå eller cykla mer. Man gör en insats för miljön och håller värmen på samma gång. Har man riktigt tur blir man påkörd av en som har råd att använda elektricitet och kan utkassera ett fett skadestånd och dessutom lösa ut en o annan försäkring så det är med andra ord lönsamt.

Så ni ser, det finns bra sätt! Hej klassklyftorna, elkarteller och fossilbränslen!

49140cookie-checkHögre elpriser, hurra!