Läs inte om du inte tål gnäll

Jaha det blev ingen sömn i natt heller. Så tjatig jag känner mig men jag får väl ringa till min läkare för nu vet jag mer exakt orsakerna. Efter x antal timmar då jag vridit och vänt på mig i sängen har jag nu kommit fram till ett antal saker som kan störa mig nattetid. Självklart blir det en liten lista därefter:

 • Trafiken. Jag bor väldigt nära en väg med runt 140.000 fordon som susar förbi varje dag. Värst är nog containerbilarna som kör nattetid och skramlar när de passerar övergångsstället precis utanför.
 • Pissande grannen. Jepp, vissa nätter är det ett jäkla rännande på grannen ovanför. Det klampar i taket och spolas på dass.
 • Moraklockan. Jag vet inte vilken granne det är som har skaffat en moraklocka men vissa nätter får den tokfnatt och ringer flera gånger på rad. Då menar jag alltså 20-30 klockslag på väldigt kort tid.
 • Hunden. Visst är hon gullig på alla sätt men även små hundar kan låta mycket. Om hon inte snarkar som en hel karl så smackar hon gärna, högt och länge.
 • Värmen. På grund av besparingsskäl har vi sänkt värmen i systemet. De flesta nätter är det helt okej men ibland verkar inte sensorn hänga med i temperaturväxlingarna och man börjar frysa.
 • Ilningar i benen. Det är inte kramper eller  sendrag utan det känns ungefär som att någon drar ett tygstycke över benen på dig om och om igen. Uppkommer hur blodsockret än ligger.
 • Sendrag. Det är i alla fall vad jag tror att det är, men det kommer väldigt regelbundet, kanske 3-4 ggr/minut. Oftast i fötterna men kan även komma i händerna vilket är otroligt irriterande.
 • Armen. Nyligen fick jag inflammationshämmande medicin, Naproxen, mot min onda axel som jag skadade under ett pass styrketräning. Sedan jag började tugga tabletterna har jag fått ont även på andra ställen såsom armar, ben och axlar. Likaså kramper på märkliga ställen.
 • Kramper. Armar, ben, hals är oftast de utsatta områdena men även bröstkorg och nacke.
 • Orolig matsmältning. För några år sedan skadade jag mina nerver så jag måste äta exakt perfekt mängd mat, annars blir jag antingen hungrig eller så lägger magen av helt och jag får springa på dass hela natten. Men ibland vill inte hungern släppa oavsett om jag äter som vanlig eller lite extra och att gå till sängs hungrig är aldrig lätt.
 • Stupröret. De nätter som det regnar eller snön smälter från taken kan jag höra ett evigt rinnande eftersom sängen står i det enda hörn där man kan placera en säng i.
 • Oro. Jag fick ju för inte så länge sedan diagnosen mild depression så ibland börjar tankarna flimra förbi i rasande takt, de går inte att stänga av. Om det är något speciellt nästa dag kan jag ligga vaken för den skull och det behöver inte vara några större saker, bara mindre avvikelser från mitt vanliga dagsschema.

Jag har säkert glömt några anledningar till men nu känns det bättre att jag har fått de här sakerna listade. Chefen ska få den här listan, likaså min utredare på Arbetsförmedlingen och min diabetesläkare, sedan får vi väl se vad de säger.

Nu ska jag försöka få åtminstone lite sömn för jag ska ju upp om 2 timmar och en kvart haha. Det får bli soffan så jag inte stensover! Hey baberiba 😉

48890cookie-checkLäs inte om du inte tål gnäll