Homosexuell? Det skiter väl jag i.

Nu blir det lite sportsnack här minsann, något som jag verkligen inte skriver ofta om. Anledning: jag är helt enkelt inte intresserad så länge det inte handlar om VM i Hinna Med Bussen eller Snabbazappa Teven På Fredagskvällen.

Hur som helst, det debatteras i dagarna om att Glenn Hyséns son Anton har kommit ur garderoben och det har blivit ett jäkla liv om hans sexuella läggning, machokultur, sportfjollor och omklädningsrum. Detta vid samma tidpunkt som vi på jobbet hade en fika med diskussioner om just det ämnet, alltså homosexuella.

Men vad jag inte förstår är hur någons sexuella läggning kan ha någon som helst betydelse i andra fall än i sängkammaren. Okej, jag är gammaldags, vi byter sängkammaren till ”vilken plats som känns bra för stunden”, men hur som helst, vad spelar det för roll egentligen om Anton eller någon annan är homo? Han spelar fotboll och det lär knappast påverka hans spel på ett negativt sätt om han råkar gilla killar istället för tjejer. Eller på en vanlig arbetsplats. Skulle någon göra ett sämre jobb för att man inte gillar det motsatta könet? Vad har sexuell läggning att göra med något alls när det gäller vad man jobbar med? Ja, ni håller nog med om mig när jag påstår att det har absolut ingen betydelse.

Därför är det så skönt att läsa Patrick Ekwalls artikel om detta när han  uttrycker det som att sista idioten är ännu inte född. Det sätter jag mer än gärna som min statusrad på Facebook! 😉 Sedan får man ju heja på Stockholm Snipers som fokuserar sig på fotbollen och inte sexualitet. Bravo!

Foto Patrick Sörquist
48640cookie-checkHomosexuell? Det skiter väl jag i.