Idag 7 mars är det Rosa Dagen

Jepp, idag blev jag stolt ägare av mitt allra första, rosa plagg.

I förra veckan skrev jag ett inlägg om detta och om Oskar, 6 år, som blev knivskuren och som en manifestation mot könsmallarna finns nu Rosa Dagen. Ett bra initiativ tycker jag.

Så idag fick jag mitt paket på posten med min allra första rosa t-shirt med texten “Real men wear pink” men det kändes lite konstigt. Det är väl alla år av man-kvinna-stereotyp-tänk som har satt sina spår. Dock blir det ingen bild idag på detta då den definitivt behöver strykas och det orkar jag inte med just nu, men det kommer, det lovar jag.

På Facebook finns gruppen “Visa världen att det inte är fel att bära rosa när man är kille” (kunde de inte ha hittat ett längre namn på gruppen?) som jag självklart redan blivit medlem av. Läs mer om Rosa Dagen här.

48310cookie-checkIdag 7 mars är det Rosa Dagen