Världens snabbaste workout

Tyvärr är det bara killar som kan göra detta. Nu börjar ni undra va? 😉

Jag zappade runt lite på teven igår kväll och råkade få se på Sports Science på kanal 10 där det handlade om olika skador man kan få genom sporter av olika slag. Ni vet, tacklingar, slag med hockeyklubba o.s.v.

Självklart sparade de det värsta till sist, att bli slagen mellan benen, mitt på det allra heligaste. Så där var en kille, minns inte vad han hette, och speakern tyckte att det där var ju världens idiot. De flesta killar skulle nog hålla med haha. Hur som helst, en ung kille runt 20-årsåldern, som skulle agera måltavla framför en bollkastarmaskin, en sådan där som man skjuter tennisbollar med. Ännu roligare var det att märket på maskinen var Playmate. Man undrar ju vad det var för en ironisk snubbe som kom på det namnet haha.

Så då står den där killen mitt framför maskinen med sensorer på sig som ska mäta hans hjärtfrekvens och grejer och till slut kommer då bollen farandes. En vanlig tennisbill väger ungefär 5,5 hekto och det kan ju tyckas som ganska lite, men inte när den kommer susande i 80 km/timmen. Vikt kombinerat med hastighet och yta ger ett slag som motsvarar ungefär 30 kilo och det behövs nog inte sägas men killen lade sig ihopkrupen på marken och kved som en gris. Smått orolig blir man ju när man hör att hans puls gick upp till hela 182 och när han dessutom säger att han inte kan känna sin vänstra arm så…

Snabb träning kan man nog kalla det och dessutom blev han betald för smärtan. Hela 50 dollar!

Om jag hade ställt upp själv? Nej tack, jag är inte så förtjust i tennis 😛

Bild från priceinspector.co.uk
47730cookie-checkVärldens snabbaste workout