Klart att regeringen mörkar.

U-båtar funna strax utanför Sveriges rikes gränser men försvaret ser ingen anledning att undersöka de nu fyra vrak som blivit funna. Inte så konstigt tycker jag.

Så gott som samtliga kvällstidningar skriver om fynden:

På 80-talet diskuterades sådant här väldigt livligt och försvaret hade järnkoll på vattnen utmed Sveriges kuster och när larmen kom fick det en stark effekt på vår utlandspolitik. Men idag är stämningen en annan. Stabschefen vid marintaktiska staben, Bo Rask, säger att det är ingen brådska, och det har han ju rätt i. Vraken ligger där de ligger och kommer ingenstans såvida inget annat land gör anspråk på dem. Kanske han tänker ekonomiskt för det här handlar om ganska dyra saker. Men jag tycker ändå att det är lite konstigt att de inte vill undersöka vad som har hänt och överlag tror jag det försigkommer ganska mycket hemligt när det gäller den marina försvarsmakten.

Om man ser på Estoniakatastrofen där 852 människor miste livet så mörklades hela scenen väldigt snabbt, vilket jag tycker är väldigt konstigt. Men jag är inte ensam då det finns ett flertal konspirationsteoretiker som undrar varför staten var så snabb med att förbjuda båtar och fiskare att ens komma nära och alla undersökningar om vad som egentligen hände blev omöjliga att utföra. Detta hände 1994 och det pratas än idag om skumma vapenaffärer, något som då gömdes.

Smusslande politiker som håller undercheferna i strama tyglar. Är det någon som är förvånad?

Bild från malum.org
48020cookie-checkKlart att regeringen mörkar.