Bravo Sverigedemokraterna!

Säga vad man vill om SD men på sätt och vis är det bra och nyttigt att de har kommet med i riksdagen. Dels för att de vågar ta debatten om invandring/segregation och för att de nu har gått på minoritetens linje om att bordlägga frågan om datalagring.

Det sägs att datalagring skulle vara ett jättebra sätt att spåra brottslingar, vilket skulle innebära att all elektronisk kommunikation skulle lagras någonstans utomlands, något som SD protesterar mot. Själv undrar jag varför ett helt land ska övervakas när det bara är ett fåtal ruttna ägg i korgen och det är mot dem som både misstankar och åtgärder ska sättas upp. Jag har inget att dölja men jag undrar varför jag misstänks för att kunna begå brott. Dessutom undrar jag om de här nya grejerna gäller för alla, för det har man ju förstått att det är skillnad på folk och folk och att de som sitter högt upp ofta behandlas annorlunda jämfört med oss andra. Det är, kort sagt, lite skrämmande att man som svensk medborgare ska skrämmas in i ledet och ständigt vara övervakad. Likadant är det ju med FRA som man kan läsa lite om här, men det är sant, det lär ju fungera ganska bra som brottsförebyggande åtgärd.

En annan grej som har hänt är ju det här om migrationspolitiken. Det talas om bakslag för partier hit och dit och framgång för andra, men än så länge har jag inte fått läsa någonting om vad de nya reglerna egentligen innebär. Det nya tilltaget sägs innebära ett bakslag för “de främlingsfientliga makterna” men ingen vet hur. Eller?

Till sist en glädjande nyhet: regeringen tänker tillsätta en utredning om huruvida vi ska fortsätta betala tv-licens eller inte. Det var på tiden!  Det pratas om sponsrade program, smalare utbud, och SD vill fortsätta ha public service, främst då det gäller sådana program som landskamper, vilket självklart glädjer de sportintresserade och S-anhängare. Men att SD sedan vill ha kvar svenska favoriter som tv-programmen På Spåret eller Allsång På Skansen kan jag tycka är fel. Inte på grund av programmen utan att man ens väljer att nämna vissa program vid namn kan ju verka ganska oproffesionellt. Men ändå skönt att det ändå kommer att hända saker på den fronten då jag tycker tv-licens är rena maffiametoderna.

Men det är ändå ganska skönt att det börjar puttra lite i grytan och det känns lite som att de övriga partierna numera är mer försiktiga med vad de lovar och gör. Kanske det är av viss rädsla att de måste blanda in SD i leken alltför mycket, men då är ju det bara en bra sak, inte sant?

Bilder från orebro.se och scrapetv.com
47670cookie-checkBravo Sverigedemokraterna!