God morgon måndag

Det blev inte så mycket sömn som jag hade hoppats och vid 3-tiden gav jag upp. Istället började jag grubbla över varför mina axlar har börjat göra ont. Även om jag knaprar Naproxen så tycker jag inte det gör så stor skillnad och det är svårt att ligga bekvämt utan att det gör ont.

För en tid sedan fick jag låna en bok av min diabetessköterska, med den deprimerande titeln Diabetes hela Livet, av William Polonsky, där det stod en hel del intressant.  Om smärtan i axlarna stod inte så mycket men jag hittade en väldigt intressant sak om depressioner. Det stod att ungefär 5 procent av alla människor någon gång i livet råkar ut för någon form av depression, och det är kanske inte så konstigt, men jag blev smått förvånad när jag läste att diabetiker löper tre gånger så stor risk att drabbas.

Sedan läste jag vidare, mer ingående, vad en depression egentligen innebär och aptitlöshet är en följd, likaså trötthet, melankoli, sömnproblem och brist på motivation och gissa vad? Jag har alla de sakerna! Okej, det här visste jag ju redan eftersom jag har gjort ett antal tester, men det är märkligt ändå för jag hade inte en aning om att jag som är så utåtriktad och oftast glad kunde faktiskt vara deprimerad. Sant är iofs att man blir melankolisk så jag har väl aldrig riktigt orkat bry mig om ens att vara ledsen, bara melankoliskt apatiskt frånvarande, rent känslomässigt. Väldigt intressant! Jag ska läsa vidare om det här och det finns ju en hel del om depressioner inom psykologin, som ju är ett favoritämne. Det finns nog ingen “quick-fix” men genom insikt och förståelse kan man många gånger se det ur en annan synvinkel och till viss grad, hela sig själv. Det konstiga är att jag är helt okej med att jag är lindrigt deprimerad för jag mår ganska bra ändå och gnäller väldigt sällan över hur det känns, men det är klart, livslusten kunde ju vara lite bättre.

Nåja, nog tjatat om det nu. Jag läste nyheterna nyss och såg att man kunde ställa frågor till Alexandra Pascalidou idag klockan 15. Men, liksom, vaddå? Vad skulle jag vilja fråga henne? Konstigt haha.

Nej nu blir det frukost, sedan blir det ut och frysa med hunden och sedan åka till jobbet. Det lär nog bli en slirig Anders men jaja, vad ska man göra? Det är som Ledin sjunger, Du måste gilla läget 🙂

Ha en bra dag allihopa så skrivs vi mer i eftermiddag!

47150cookie-checkGod morgon måndag