Min okända syster äger Aftonbladet

Nu har det gått flera veckor och jag trodde hon skulle tagga ner lite men nu, nu fick jag slutligen nog.

De av er som läser Aftonbladet vet säkert vem Lena Mellin är, en kolumnist som skriver om allt möjligt. Eller det är iaf så det borde ha varit men nu tycks skrivarglöden löpt amok och är utom all kontroll för Lena Mellin är ta mej fanken överallt.

Den första gången jag reagerade var när vi hade debatten om vargjakten i Sverige, och jag började undra hur ofta Lena Mellin var själv ute i skogen och sköt vargar. För visst hade jag sett hennes kolumner swischa förbi redan då på ett antal ställen om olika saker. Så idag när jag nosar lite närmare på denne allvetande skrivmaskin så bekräftas mina misstankar när jag ser vad hon skriver om. Notera datumen!:

  • Om Arbetsförmedlingarnas jobbcoacher. 11-02-23.
  • Valet av S-ledare kritiseras. 11-02-22.
  • Politik i veckan. 11-02-18.
  • Slutstriden om S-ledaren har börjat. 11-02-18.
  • Om Thomas Östros taktik. 11-02-17.
  • Två glada sossar är en nystart. 11-02-16.
  • En ledare ut – men ingen på väg in. 11-06-15
  • Valet 2014 kan redan vara kört för sossarna. 11-02-14.
  • Angående omvalet. 11-02-12.

…och sådär håller det på. Hela listan över alla artiklar hon har skrivit kan ni se här och om ni vill kan ni spara den långa listan och få ett jättefint tapetmotiv.

Jag passade på att räkna alla artiklar från det datum hon startade som kolumnist på Aftonbladet, för att se hur mycket hon har hunnit med hittills och jag kunde hitta exakt 99 stycken och Gud vet hur många hon har hunnit skriva innan jag har hunnit publicera det här inlägget. På 4 månader har hon alltså hunnit med nästan 100 stycken artiklar, de flesta om politik. Tro fanken att jag har råkat lägga märke till henne! Det är det jag menar med att hon lär ju äga hela Aftonbladet då hon får så oerhört mycket plats att skriva på.

Det där om syster då? Ja, här kommer vi till den allra värsta delen av sammanhanget i fallet Extrem skrivklåda och navelludd till allmän beskådan där vissa människor slänger ur sig allsköns skit över internet.

Måhända att jag har fel, och kanske det är av ren irritation över insikten att jag själv gillade att skriva om allt möjligt, men är det inte lite Besserwisser-stil på det där? Att jag har fått konkurrens om att ”Jag vet allt, ska frälsa världen, starta ett parti emot orättvisorna och nu ska jag banne mig berätta för världen att jag har rätt – i allt och hela tiden!” Jesuskomplex Overdrive alltså.

Men är det kanske så, att vi alla har rätt i allt som vi skriver om? Kanske det är så sett ur våra egna ögon och genom våra egna tankar, att vi i vår egen värld har absolut rätt och vill ha det konstaterat av vår omvärld. Oavsett hur fel vi egentligen har det – på något sätt. Och får vi inte våra teorier eller åsikter godkända och påhejade av vår omvärld, vad händer då?

På internet är det ju lätt att blockera oliktänkarna genom ett fåtal musklick, men i verkliga världen blir situationen en helt annan. Kanske vi blir såpass påhoppade och nedtryckta i skoskaften att vi till slut blir bittra, hatiska, egoistiska, ledsna och fördömande människor och i värsta fall, hämndlystna. Det finns ju tyvärr alltid en risk med det fria ordet och man kan inte vara omtyckt av alla, så är det bara.

Därför väntar jag nu med spänning på ett osande hett mail från Lena Mellin. Å andra sidan har jag ju blockeringsknappen…

46860cookie-checkMin okända syster äger Aftonbladet