Anders mobbar sexrådgivarna

Sex och nakenhet säljer, det är ju ett välkänt faktum där en urringning ger fetare rubriker än mer vitala nyheter. Spännande för de som orkar bry sig, men jag faschineras ändå av en specifik sak: tidningarnas sexrådgivningsexperters jobb. Eller vad de nu kan kallas.

Innan jag förklarar närmare så tillåt mig bara klargöra en sak, att jag inte hackar på sexet i sig, utan enkelheten bakom hela fenomenet. Låt mig förklara…

Mänskligheten är, enligt relativt nya fynd, ungefär 400.000 år gammal om man räknar från Homo Sapiens, vilket anses vara av arten modern människa. Och bevisligen, eftersom du och jag nu finns och läser bloggar, har de sedan dess gillat sex eller åtminstone samvaro och att fortplanta sig och det är detta som är s intressant, tycker jag, att vi fortfarande gör det. Jag menar att efter 400.000 år av juckande borde människan vara ganska trött, eller ha åtminstone utslitna höftleder och 98% av mänskligheten blivit höftledsopererade innan de fyllt 20 och rollator-branschen vara rena guldgruvan, men så är icke fallet. Halleluja, skulle nog en del utbrista, samtidigt som en del säkert gärna vill påpeka att det finns minsann andra sätt att ha kul på, och javisst är det så. Se bara på dagens ungdom som tydligen får muncancer för att de gillar oralsex. Karius och Baktus goes kinky! Men kanske det stämmer för människans höfter och intilliggande delar är ju idag ganska väl utvecklade och med kraftig benstomme, då kanske framtidens människa istället får oerhört stora munnar istället? Eller utvecklar en broskklump mitt på tungan för att förhöja känslan? Sexigt värre.

Men där spårade jag ur lite så tillbaka till min ursprungliga filoflåsi. Tillbaka till sexrådgivarna.

Vad jag menar är att de måste ju ha världens enklaste jobb. Efter tusentals år av evolution och diverse olika ställningar så borde väl allting vara utforskat vid det här laget, eller hur? Så länge vi inte utvecklar fler organ eller lär oss att rotera eller böja oss i alla möjliga och omöjliga olika vinklar och grader så måste det ju vara ganska basic. Med andra ord så borde ju sexologer, rådgivare och allt vad de kallar sig, redan veta allting. Det enda de antagligen har gjort är att låna en tillräckligt tjock bok på biblioteket, läst den från pärm till pärm, haft sex med en grankotte och sedan skrivit ut sitt diplom från Microsoft Powerpoint för att sedan kunna kalla sig för experter.

Det räcker ju med att följa någon kvällstidning så ser man att frågorna alltid upprepar sig. Samma frågor som ställs idag ställdes också när jag var yngre (och nu är jag expert på allt) och det var säkert likadant för 100 – 200 -300 -1000 år sedan. Eller har jag helt fel? Berätta i så fall!

Nu ska jag gå och ha samvaro med ett rivjärn och 5 kilo grus. Så slipper jag skriva in till någon tidning och undra hur det känns.

46700cookie-checkAnders mobbar sexrådgivarna