Voi, voi….banzai!

Nej, idag var det ingen skön sameradio eller finska nyheter som väckte mig på det där bra sättet. Kanske det berodde på att jag sov väldigt lätt i natt och då brukar jag bli irriterad, men när de skickar upp en snubbe i radio som låter som en blandning av Eddie Meduza, Flinstens & Stanley, i tangotakt och dessutom på finska….sådant där borde ju få vara straffbart, herrejisses…

Nåja, jag kom iaf upp i god tid och sitter faktiskt o slurpar i mig en gudomlig kopp med kaffe. Jag hinner till och med att kika igenom nyheterna lite snabbt där jag får nästa nackskott.

Vill ha tv-licens – för din dator. SVT:s vd Eva Hamilton vill att regeringen utreder om även internetanvändare ska betala för public service på nätet.

Alltså, nu börjar den här morgonen bli farlig för mitt blodtryck. Ska de köra ännu mer maffiametoder nu? Jag vet att debatten inte är ny men lägg av, vem -i ett civiliserat land – ska behöva tvingas betala för saker som man inte använder. Det gamla försvarstalet att public service är fritt från politiska och religiösa allianser är bara bullshit ändå, det vet ju alla, och om alla som ville se på SVT eller lyssna på SR skulle betala genom tekniska system, ja då tror åtminstone jag att de skulle fullständigt rasa i tittar- och lyssnarsiffror. För tekniken finns ju redan!

Nej, det där är rena maffiametoderna. Det är som att tvinga alla att betala trängselskatt för alla i hela Sverige för att de har råkat se Stockholm på kartan, en gång, i grundskolan.

Byt namn i så fall till Pubic Service, så att vi åtminstone får skratta lite och kanske håna er lite till. SVT kan ju också byta namn förresten, när vi ändå håller på. Sveriges Våldsamt Tråkigt skulle passa bra….

Nej, nu orkar jag inte med sådandär skit mer. Nu ska jag ut med voffen, sedan bär det av till jobbet där en väldigt intressant föreläsning ska äga rum idag på morgonen. En jobbarkompis ska berätta om hans förflutna som missbrukare och kriminell, så det blir nog lite skrivandes om det senare idag.

Ni får ha en bra dag allihopa. Hej hopp, kaffekopp 🙂

Bild från nevis-fyi.com
46430cookie-checkVoi, voi….banzai!