En fantastisk föreläsning

Jag och mina kollegor hade den stora förmånen att få höra Stefan Hansson, även han en kollega, berätta om sitt liv, sin uppväxt och hur han kom in i en värld av droger och kriminalitet och hur han till slut har startat ett nytt liv.

Det var fler än jag som var djupt rörda av Stefans berättelse; hur det hela började i tidig ålder med hasch, hur han under 27 år levde enbart för drogernas skull och hur det hela vände en dag då hans flickväns dotter en dag hade undrat varför han inte tyckte om henne. Vilket han givetvis gjorde då han älskar barn men inte hade kontroll över att visa det på ett friskt sätt. Denna insikt sårade honom djupt och fick honom att vända livet åt ett hälsosammare håll. Bort från kriminalitet, drogkompisar, amfetaminet och den nedåtgående svarta spiralen.

Stefan har nu varit utan droger i över 1½ år och den 1 februari 2011 blev han anställd av Hemgården Borås då han har bevisat både för sig själv och sin omgivning att han är fast besluten att lämna det förgångna med allt vad det innebar, och satsa på en framtid utan droger. Hans vänner, bekanta och arbetskompisar är där för att stötta honom!

Fantastisk föreläsning och berättelse för att vara första gången han gör det. Otroligt bra och jag hoppas att fler människor ska få chansen att höra honom berätta.

(Vid ett senare tillfälle hoppas jag kunna göra en intervju med Stefan där vi troligtvis kommer inrikta oss på kriminalvården och samhället idag samt debatten om att legalisera vissa droger.)
46470cookie-checkEn fantastisk föreläsning