Heja Försäkringskassan, friskt humör!

Jaha, så läser man då i nyheterna att Mathilda får ingen hjälp.

Att lämna den utvecklingsstörda flickan ensam är livsfarligt. Trots det avslår Försäkringskassan beslutet om assistanshjälp.

Först tänkte jag att jaha, det var ju typiskt Sverige år 2011 att avhumanisera allt och bara se människor som kalla effektivitetsrobotar där alla ska jobba och det ska sparas in pengar hit och dit, medan chefer och ministrar skyfflar pengar och bla bla bla. Vi har hört gnället förut så det ska jag bespara er.

Men så funderade jag, hur sjutton går det där ihop med vad jag nyss nämnde? Hade det inte varit bra att någon får ett jobb som personlig assistent åt någon som uppenbarligen behöver hjälpen? Alternativet är ju att neka flickan assistans och låsa in henne i ett madrasserat rum så att hon inte skadar sig själv. Nog säkrast att spänna fast henne också så att hon inte biter eller klöser sig själv eller äter en bit av inredningen…

Om vi läser artikeln så kan man läsa att Försäkringskassan har tagit in medicinska underlag och pratar med berörda parter, dock har de inte ens träffat huvudpersonen Mathilda. Att de sedan kör över kommunens beslut att Mathilda bör ha assistans gör att jag börjar undra lite extra.

Är det inte märkligt att F-kassan tycks kunna köra över vem eller vilka som helst?

Visst, ni har rätt. Alla historier har minst två sidor – F-kassans och den/de berörda människornas – och av sekretesskäl kan inte F-kassan försvara sig. Att det sedan gnälls på dem hela tiden är ju ganska meningslöst då besluten kommer ovanifrån. Men de som man verkligen ska klaga hos sitter banne mig inte varje dag och möter asförbannade människor. Troligtvis har de själva aldrig gått på existensminimum eller andra bidrag.

Men visst är det konstigt? Om Försäkringskassans läkare är så mycket bättre att de ogiltigförklarar andra läkares sjukskrivningar och diagnoser, varför har vi då ens kvar sjukhusen och läkarna? Vore det inte bättre med endast en akutmottagning i samma byggnad som Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen – in på ena sidan och ut på andra? Lite som tomtens verkstad på julafton med stämpel OK eller KASS i röven på alla som får åka igenom.

-Say ”jobba”.

46360cookie-checkHeja Försäkringskassan, friskt humör!