Fruimport i Sverige

Ni har säkert hört talas om fenomenet. Män som skaffar sina fruar från utlandet.

Det handlar om önskan ur misären, ett bättre liv, i ett välfärdsland där alla är lika värda. Men för många av de här kvinnorna blir det inte som de hade tänkt sig.

Aftonbladet har tagit upp ämnet efter rapporter från Terrafem och Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks, har slagit larm om de vedervärdiga förhållanden de får rapporter om.

Sedan får vi såklart inte glömma att det finns många kvinnor som faktiskt hamnar i rätta, goda händer. Angela Beausang, ordförande i Roks:

– Naturligtvis far de allra flesta kvinnorna inte illa. Men en del hamnar hos män som misshandlar och hotar dem, säger Angela Beausang.

Det är ju skönt att veta, men de kvinnor som verkligen råkar illa ut, om det så är bara en enda, borde vi verkligen bry oss om och försöka hjälpa så gott vi kan.

Men jag undrar, hur kan man behandla någon så illa som i de värsta scenariorna? Att man kanske rent av ljuger om guld och gröna skogar, lovar allting dyrt och heligt och sedan sviker någon människa så grundligt att det raserar någons liv. Det är inte mänskligt. Bara egoistiskt ,djuriskt och förbannat förkastligt. Att behandla en levande människa som en utbytesvara för ens eget höga nöjes skull på det sättet gör mig inte bara ledsen utan även förbannad.

Att kalla sådana män för svin vore alldeles för snällt men jag skulle kunna lista ett antal onämnbara saker de skulle få testa på.

45940cookie-checkFruimport i Sverige