Ujujuj, nu dör jag snart.

Sovmorgon, och vaknar vid 7, är jag överraskad liksom? Inte direkt haha.

Har mått lite konstigt nu de senaste dagarna, jag hoppas inte jag blir sjuk. De flesta var ju halvsjuka på jobbet i måndags så det vore väl inte så konstigt.

Idag ska jag veckohandla maten, sedan dröjer det till klockan 15 då jag ska börja jobba. Hoppas jag fixar det. Kanske man skulle köpa zinktabletter så man slipper förkylning?

På tal om det ja, i måndags fick jag en lapp med posten där det stod att jag lider av järnbrist anemi. Som den icke allvetande huvud-överste-doktor som jag naturligtvis inte är, var jag tvungen att googla lite. Men att kolla upp sådana här saker på nätet är inte alltid så enkelt märkte jag:

  • På en sida står det att järnbrist kan vara orsakat av två saker, för mig som är man och inte har riklig menstruation eller är gravid. Antingen genom en slags cancerform eller för dålig kost, främst för vegetarianer, främst för att järn finns i bland annat kött men att det är mycket ovanligt att man får järnbrist av det. Dessutom äter jag kött så gott som varje dag.
  • På en annan sida står det ungefär samma saker men där får man inte alls intrycket att det är så ovanligt med järnbrist. Det är bara sådant som händer.

Hur som helst fick jag ett e-recept på järntabletter så det ska nog gå bra. Men konstigt ändå tycker jag att jag har fått järnbrist. Riktigt så illa äter jag nog inte. Eller snarare, inte så lite. Å andra sidan har jag haft näsblod 6 gånger på 2 veckor så något skumt är det ju…

Spännande. Fortsättning följer 🙂

45840cookie-checkUjujuj, nu dör jag snart.