Flera konstiga nyheter idag

Som varje dag bläddrar jag igenom nyheterna på nätet. Ibland hittar man absolut ingenting, vilket förresten är väldigt konstigt då jag ändå “följer” 5 stora kvällstidningar varje dag. Hur som helst, ibland kan det vara så och ibland hittar man små konstiga nyheter som får åtminstone mig att dra lite extra på smilbanden.

Förbud att prutta – i Malawi. Om du gör det kan du få ställas till svars inför respektive orts lokala hövding, som det står i artikeln. Men lagen är debatterad om hur den ska tolkas och detta med att prutta, jag fattar det liksom inte. Vissa människor tycks tro att det är rent av charmigt att riva av en fanfar så att grannens tapeter krullar sig och hans nymfparakit slår 18 volter innan den kolar och dör. Som om det vore något att skryta om? Men kanske detta inte är en så dum idé ändå för det kan ju vara ytterligare ett sätt för ett land att få in mer skattepengar till vård, skola och omsorg. “-Jag läser här i din meritförteckning att du har jobbat som Fispolis…” Charmigt!

Upptaget: En mobil i smöret. En norsk familj hittade en HTC Tattoo i botten på en smörask då de skulle äta gröt på kvällskvisten. Självklart vitsar tidningarna om en sådan här nyhet och kallar den för fet och fler skämt kan man säkert lägga till. Tillverkaren är inte lika road och säger att det i stort sett ska vara omöjligt att få ner en sak i paketet då fyllningen av smörasken sker i ett folktomt rum. Eller som de själva säger: “-Man ska inte behöva hitta en mobil i botten på ett smörpaket.” Själv köpte jag nyligen en ny mobiltelefon men nu vet jag vart jag ska leta nästa gång för att få den betydligt mycket billigare. Kanske med abonnemangen Teleflora, Smöria eller Haleflott.

Entrén som alla pratar om. Grammygala. Pråliga kläder och massor av kändisar på röda mattan. Men någon som inte ens rörde vid röda mattan var Lady Gaga som gjorde en väldigt spektakulär entré: Med hjälp av flera bärare, bars hon in i ett stort ägg. På bilderna ser ägget väldigt litet ut och det kan inte ha varit speciellt bekvämt att ligga ihopkurad sådär men jaja, är man världsstjärna så gör man väl lite som man vill. Själv har jag en teori om att detta var Lady Gagas egna sätt att ge en vink om att hon är gravid. Kanske. Eller möjligtvis att Kronägg nu är stolt sponsor. Eller möjligtvis som en tyst protest mot äggfisförbudet i Malawi.

 Tävla i radio – vinn en fru. Här är en nyhet som har lite tragikomik i sig, som handlar om den nyzeeländska radiostationen som anordnat en tävling där man, som sagt, kan vinna en fru. Från Ukraina. Självklart har det mött hård debatt och protester, vilket man ju kan förstå, då det säkert finns många fattiga i Ukraina som gärna vill ha ett bättre liv. Genom att bli pris i en radiotävling eller inte. Själv funderar jag på alla de som har ställt upp på tävlingen och hur de tänker. Förhoppningsvis har de i åtanke att det handlar om en möjligt bättre framtid för en fattig, utländsk kvinna och att de verkligen vill hjälpa till, men samtidigt finns det säkert de som tänker helt annorlunda om detta, kanske rent av kriminellt. Men idén är inte så dum ändå om man omsätter den till svenska förhållanden. Starta en radiotävling där förstapristagaren kan vinna en hel regering och som bonus, några onödiga kommundelskontor med tillhörande gråhåriga byråkrater.

Ibland är det ganska underhållande att läsa nyheter… 🙂

Bilder från clipartof.com och foto av Tone Thorsrud
45640cookie-checkFlera konstiga nyheter idag