…eller kanske Brasilien…?

I morse vaknade jag av klockradion programledaren Lennart Wretlind pratade om vackra Bali. Han berättade om Ulf Gadd – dansare, koreograf och balettchef från Göteborg – som hade lämnat det luther-inspirerade livet i Sverige och det han berättade var väldigt intressant.

Själva radioprogrammet kastade mig i olika, känslomässiga lägen. Först gav det mig hopp om att få några “hemliga” tips hur man kan göra för att flytta utomlands. Sedan blev jag förbannad på den konstiga musiken som spelades, sedan sur på ljudteknikern, och till sist väldigt rörd då musiken växklades helt plötsligt. Att sedan Lennart Wretlind envisas med att snacka med den specifika rösten gör mig bara irriterad. En känslomässig bergodalbana haha.

Men lyssna på reportaget här. Ungefär 20:20 in på programmet får man höra om Ulf Gadd och han beskriver det så bra när han säger:

Efter svenska mått måste man alltid vara idog. Man måste redovisa sina dagar och man måste vara flitig. Och den här hemska kvarlevan eller det här hemska arvet som vi har fått från den där jävla Luther, att vi måste arbeta, att vi måste vara idoga och energiska. Flitiga. Det har jag försökt att få bort.

Så Bali låter ju inte helt fel. Att göra saker och ting i sin egen takt och om det inte går som det är tänkt, ja då är det ingen katastrof ändå. Visst låter det helt okej?

Eller så kan man göra som “Big Eddy” och Beppe som såg chansen att tjäna pengar i Brasilien där de jobbar med olja. De startade med ett kontor i en stor container. Idag är situationen en helt annan och de tjänar bra med pengar. Idag omsätter de runt 270 miljoner kronor och har cirka 600 anställda. Läs hela artikeln här.

Och det är ju det jag fortsätter att tjata om: Sverige kan inte vara kronjuvelen och det bästa landet i världen. Det finns bättre ställen att bo på där man kanske slipper griniga tvättstugetanter, giriga bonusjagandes chefer, bemanningsföretag med taskiga villkor och ett stadshuvud som påminner om Alfon Åbergs pappa och som dessutom “beklagar” allt möjligt.

Det är inte det skönare vädret jag vill åt. Bara ett mer medmänskligt land med sköna människor som inte dyrkar stress och effektivitet. Ett land där man inte hört talas om någon “jävla Luther” 🙂

Bild från cruisebrothers.com
45540cookie-check…eller kanske Brasilien…?