Elvägar och framtidens bilar

I en artikel i dagens E24 kan man läsa om hur framtidens vägar kommer se ut då oljan har tagit slut. Tanken är att bilar som går på fossila bränslen ska bli historia.

 Anders Nordqvist är projektägare och har drivit projektet från start. Han har en bakgrund inom åkerinäringen och då han drog igång projekt Elvägar var det många som skakade på huvudet.

– Den vanligaste invändningen är att vore det så enkelt skulle någon redan gjort det, berättar han.

Och visst är det så. Själv kom jag på idén för säkert 10 år sedan nu. Det är egentligen inga konstigheter, bilar drivna av el som går på speciella banor. På eller ovan mark, miljövänligt och betydligt säkrare än idag. Det är egentligen ganska självklart men troligtvis har ingen brytt sig tillräckligt då de gigantiska oljebolagen haft alldeles för mycket att säga till om.

Jag har förut skrivit om den vattendrivna bilen, vilken jag tror redan existerar men sådana fordon skulle vara förödande för vissa bolag.

Kanske det är som de säger i Arkiv X – The truth is out there – bara man tar bort de ekonomiska och politiska intressena och enbart ser till jordens bästa.

Bild från wunderground.com
45410cookie-checkElvägar och framtidens bilar