Blåljusnatt igen!

22:20 var det dags igen för ovälkommet besök. Denna gång i källaren. Samma trappuppgång. Samma granne.

Hon hade precis varit hemma hos mig och hälsat på när hon hörde något konstigt i källaren, gick ner och fick en dörr uppsläng i huvudet när hon försökte öppna den tyst och försiktigt. En smal, yngre man, klädd i jeans och vit jacka med huva sprang genom korridoren i riktning mot min trappuppgång. Hon ringde mig direkt och jag ringde 112 medan jag stod i köksfönstret och spanade ut efter något misstänkt.

Polisen kom, denna gång med hundpatrull, ställde några snabba frågor och lät hunden genomsöka området. Ytterligare en patrull dök upp och vi gick tillsammans upp till grannen för att få en närmare redogörelse vad som hade hänt.

Massor av frågor senare lämnade poliserna oss och vi satt kvar en lång stund och pratade om allt möjligt och vi sa det att nu börjar vi bli så vana vid det här att vi börjar få rutin på det. Tråkigt men sant. Men i morgon åker hon och hennes kille iväg och köper saker så att hon ska känna sig säkrare. Till att börja med ska de se till att skruva igen brevinkastet och hänga en brevlåda utanpå.

Själv ska jag kolla vart man hittar säkra entrédörrar, så att man kan få sova ifred någon gång. Det här börjar kännas smått jobbigt.

44810cookie-checkBlåljusnatt igen!