Dagens löjligaste nyhet: Fettbomben

En hamburgare med hela 5000 kalorier. Jaha, och vad är poängen då? Att få hjärtattack innan du kommer ur restaurangen eller?

Överallt kan man läsa om nyttan med att vara ej överviktig och nya dieter uppfinns ideligen. Och ändå lanseras det sådana här monstruösa rätter med nya rekordnivåer när det gäller kalorier. Det påminner lite grann om småbarnens lekar som kanske inte alltid var så smarta: Vem kan slå näven hårdast in i väggen? Vem kan äta flest myror?

För kanske detta är vuxenvärldens sätt att på ett nostalgiskt och barnsligt sätt se tillbaka på barndomen och önska att man hade det lika lätt idag som man hade det på den tiden. Inga direkta krav, inga räkningar att betala, inget sugigt jobb att gå till. Men i dagens samhälle där vi ska leva med olika regler och efter diverse normer, då måste man kunna skämma bort sig lite och vara lite olydig. Så varför inte äta en hamburgare på 5000 kalorier? Fniss, fniss. Det ska bli roligt att få gaser och kanske en o annan olycka i brallan då fettet förstör min matsmältning.

Förresten, ska det där kallas burgare? Det är ju bara ett antal burgare staplade på varandra. Då kan ju jag lika gärna gå till pizzerian, köpa 30 pizzor, stapla dem på varandra och lansera det som världens största pizza, eller hur? Med 25000 kalorier lär du bara orka lukta på den innan du åker ambulans in till närmaste Friskis & Svettis.

43970cookie-checkDagens löjligaste nyhet: Fettbomben