Du skall hata din nästa – del 6.

Internet och sociala medier på nätet är inte enbart av ondo. Björk Mirjamsdotter berättar i del 6 av Expressens artikelserie om hur bra internet faktiskt kan vara.

Det är en ganska bra beskrivning som hon ger av Internet, att det inte enbart är dåliga saker som händer här. Eller som hon själv beskriver det:

Ett logiskt ställe att drömma och gömma sig i som sorgsen, en hemlig gård att gå till där man inte behövde se någon i ögonen.
För det skriks så högljutt om nätet som ett syndens näste, där hatare och skurkar minsann slipper se sina offer i ögonen.

Björk berättar väldigt ingående hur hennes bloggande har många gånger varit räddning för henne där hon kunde skriva av sig och dela sina känslor med oftast stödjande människor, hur hon i 6 år har använt sin blogg som ett slags stöd och hur bloggandet haft en läkande effekt de gånger livet inte har varit så roligt att leva och hon avslutar sin artikel med de vackra orden att: det är ur människorna som kraften klättrar.

Kanske det är så som Linda Söderqvist skriver, att all den nätkärlek man få också väger upp näthatet med råge. Hon berättar om hur hon genom sin blogg fått stöd och råd när hon blev gravid genom provrörsbefruktning, så visst finns det positiva saker med nätet också om man ser utanför de självklara (?) sakerna som att söka information och betala räkningar.

Näthatare finns och visst är det så att hårda ord kan såra, och människan kanske är funtad på så sätt att vi mest tar åt oss det negativa, men kanske vi kan försöka att ta åt oss de goda orden och förminska de hårda? Det är svårt, jag vet, men med lite vilja och bra fokusering så går det. För det är värt det.

43520cookie-checkDu skall hata din nästa – del 6.