Att få saker i hål & sexistiska sporter

Nope, sorry men det här är inget perverterad, freudianskt inriktat inlägg. Bara ett konstaterande att det tydligen är kul att sätta saker i hål.

Anledningen till denna insikt är att jag de senaste timmarna har spelat minigolf på datorn och det är faktiskt riktigt skoj. Samtidigt inser jag ju att jag är långt ifrån ensam om att tycka detta, speciellt med tanke på att många sporter har samma mål – att sätta något i ett hål.

Kolla till exempel på biljard, där har vi hela 6 hål att sätta kloten i. Eller basket, där det gäller att sätta en boll i ett hål långt uppe i luften. Men över lag är alla slags sporter ganska diskrimenerande och framförallt, nedvärderande gentemot kvinnor. Se bara på volleyball – varför ska tjejerna ha på sig tajta kläder när killarna kommer undan med sunkiga boxershorts? Eller damtennis, varför ska de ha på sig korta kjolar? Eller våra svenska hjältar som Kallur och allt vad de heter, varför ska de ha på sig tajta booty shorts egentligen? Jag skrev om det här på min asgamla blogg, vilket du kan läsa här.

Men som ni kanske vet har jag inget större intresse av sport, jag är nog mest fördömande av att jämlikheten många gånger lyser med sin frånvaro i vissa sporter. Förr i tiden var jag aktiv i både simning, orientering, skidåkning och tennis men efter några år så lades alla dessa sporter på hyllan, även om det gick väldigt bra.

De sporter jag sysslar med idag är i viss mån styrketräning, att hinna i tid till bussen och att äta Wasa Sportknäcke. Men det är faktiskt helt okej 🙂

Bild från broadbandsports.com
43600cookie-checkAtt få saker i hål & sexistiska sporter