Frågor om bloggande

Det här hittade jag inne hos Nett, som i sin tur fick det av Fnulan.

1 – Hur länge har du bloggat?

I ganska exakt två år nu.

2 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?

Väldigt många och de som är lättast att följa är de som har bloglovin på sin blogg. Men det blir en runda varje dag för att försöka hinna med att besöka allihopa.

3 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?

Helt klart mest dagboksbloggar, men även ett antal funderingsbloggar.

4 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Ja, även om jag inte skriver sådär jättemycket om mig själv. Eller det kanske jag gör? Jag är en öppen person och delar gärna med mig av mig själv och varje kväll blir det åtminstone litet av den varan. 
 
5 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Den tänjs nog allt eftersom, men det gör mig inget. Det är ytterst sällan som jag raderar något eller ångrar vad jag har skrivit. Kanske att man ibland är lite impulsiv men det är inget jag reflekterar över vidare mycket.

6 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Till en början var det inte så viktigt, minns jag, men ju mer man skrev märkte man av andras kommentarer, att världen inte var så svart och vit som jag hade trott. Så i mina ögon är bekräftelsen viktig då den ger ett utbyte av olika åsikter vilket man kan lära sig av.

7 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?

Inte så många men javisst. De som är på min favoritlista över bloggar jag läser är det väldigt hög kvalitet på.

8 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Det beror på hur man ser det och vilka konsekvenser det kan bli. Om man ältar samma problem gång på gång kan det finnas en risk att fastna i samma hjulspår. Sedan finns det ju de bloggare som har extrema åsikter eller sneda ideal och om de då får ett massivt medhåll från sina läsare kan det kanske gå illa.

9 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Tiden räcker aldrig till! Vissa dagar drar jag mig för att publicera något alls, men när jag väl sitter där så vill inte fingrarna lämna tangentbordet. Likadant om man inte kommer på något vettigt att skriva så blir åtminstone jag frustrerad.

10 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år?

Det tror jag. För inte så länge sedan, när jag fick i ordning på alla tekniska saker så började läsarna hitta hit. Även om inte besökarantal är allt så spelar det en viss roll. dessutom verkar jag ju ha en åsikt om nästan allt så det kommer nog dröja innan jag slutar blogga. Om någonsin.

♥ Jag utmanar ingen att ta sig an denna utmaning, känner du dig manad så antar du den.. Så enkelt är det!

42940cookie-checkFrågor om bloggande