Vad som gör mig asförbannad

Känsliga läsare varnas för detta inlägg kommer inte vara vackert.

Kanske det bara är jag som är en mjukis men det finns vissa saker som upprör mig alldeles oerhört. Vår värld är inte ullig och gullig och det finns väldigt hemska människor, kanske rent av i vår omedelbara närhet. Det är bara att snabbt läsa i en dagstidning så inser man det ganska snabbt,

Men det finns en sak som upprör mig mer än någonting annat, och så har det alltid varit för mig. Nämligen djurplågeri och människor som utan mening beter sig vedervärdigt mot oskyldiga djur.

Jag minns inte hur gammal jag var när jag på tv såg något program där en granne hade anmält en man för att ha plågat sin hund och jag minns det så väl än idag hur mannen trampade på sin hund, en schäfer, och man kunde höra det hjärtskärande gnällandet från en stackars hund som inte förstod varför hans husse var så elak. En hund, oavsett ras eller ålder, befinner sig alltid i en människoålder av tre år ungefär och det är ju ännu mer hemskt att det vore som att trampa på ett oskyldigt barn.

Jag är nästan alltid väldigt lugn och behärskad, men när jag ser sådana saker hända så har jag väldigt svårt att inte säga något. Kanske jag rent av skulle bli våldsam utan att reflektera alltför mycket på följderna. Dock kan jag ju inte göra så mycket när jag läser om djurplågerier i tidningarna eller får se något klipp där oskyldiga djur far illa. Kanske tur att jag inte är i närheten.

För att ge ett exempel som får åtminstone mig att bli förbannad och undra vad det är för sjuka jävlar som finns där ute på gatorna. Föraren säger att det var en olyckshändelse, men man kan ju tycka att han borde hålla ögonen på vägen….se här.

Sedan undrar jag hur lämpligt det är att köra reklam för bilmärket Opel både innan och efter klippet.

Idioter.

42420cookie-checkVad som gör mig asförbannad