Vill du bo som ett djur?

Svenska Dagbladet har just nu en artikelserie om så kallade “slumvärdar” som jag tänker följa med stort intresse. I del ett berättas det om hur dålig standarden är i Rinkeby.

Stora hål i taket, dörrar som rasar ner, trasiga tapeter, rostiga element, mögel i golv och väggar och massor av andra saker. Och detta i civilisationens Sverige anno 2010. Läs mer här. Situationen finns även i Visättra, Huddinge och massor av andra ställen runt om i Sverige. Företagen som driver de här fastigheterna har fått anmärkningar och det har klagats, i vissa fall i 10 år, men inget har gjorts.

Orsaken är företag som har köpt upp områden, väntat på konjunkturssvängningarna för att göra sig en vinst och under den tiden inte gjort något åt underhållet. Det här problemet har vuxit sig större med åren där förtag genom kortsiktiga vinstmodeller har behandlat sina boenden på ett minst sagt vidrigt sätt.

Tillåt mig att vara fördomsfull men varför ser vi inte de här problemen i de finare stadsdelarna utan bara i invandrartäta områden?

Den dagen som “Ali Mohammad från Rinkeby” sitter i regeringen eller får bo granne med Reinfeldt, då kommer jag applådera och tjoa högljutt. Buuu för segregationen!

42160cookie-checkVill du bo som ett djur?