Anders undrar om underkläder

Efter ett inlägg inne hos Kajsa-Lisa, som visserligen handlade om snygga och smarta människor, men som hade ett intressant videoklipp, blev jag inspirerad att skriva detta.

Mina tankar på varför våra olika klädesstilar ser ut som de gör mellan manligt och kvinnligt, hur kommer det sig att kvinnor alltid ska ha åtsittande kläder hit och dit? Förutom i skidåkning möjligtvis, ser man aldrig män som har tajta kläder, eller hur? I musikvideos har männen väldigt sällan något som exponeras men kvinnorna däremot går nästan näck. Men varför? Jag förstår liksom inte logiken.

Okej, så långt förstår jag ju bara genom att syna mig själv, att män är mer eller mindre djur. Eller var, beroende på ålder, och att former är något väldigt attraktivt för oss. Psykologiskt? Ja, absolut. Har det med djuriska instikter att göra? Ja, det tror jag faktiskt. Men än en gång, varför? Vad är det liksom i den manliga hjärnan som klickar till och gör att det rycker i baguetten?

Ta till exempel bröst. Varför är så många män fashinerade av bystar? Freudianer skulle troligtvis säga att det tilltalar mannens instinker från när han var barn, moderskopplingar o.s.v. och likaså med höfter, som sägs vara ett tecken på att kvinnan är en bra eller dålig barnföderska. Men är vi män verkligen så primitiva i vårt tänkande? Att vi hela tiden ska tänka på vår fortplantning och vår partners lämplighet/olämplighet att kunna fixa bebisar. Kan det vara så enkelt?

Knepigt. Jag tror inte att jag har en bra förklaring på detta. Varför många män tappar besinningen och dreglar skorna fulla av saliv när de ser en attraktiv kvinna. Men visst är det konstigt att män aldrig syns i spandex, åtsittande latex eller stretchjeans? Inte för att jag vill ha det så, jag bara undrar. Det tycker jag bör understrykas haha.

Bild från choosystyle.com
41910cookie-checkAnders undrar om underkläder