Anders, the gambler

Spelar du poker?

Jag har egentligen aldrig gillat kortspel eller ens sällskapsspel. Möjligtvis att lägga patiens men det var också allt.
Så var det i ganska många år tills jag snubblade över ett roligt kortspel på Facebook, och det handlade om vanlig Texas Holdem. Jag såg det som en chans att lära mig lite mer om pokerspel, olika givar, händer och allt vad det kallades och helt plötsligt var jag ”biten”. För att vara ärlig så var jag ganska hyfsad men jag ska nog också säga att jag aldrig spelade om pengar. Det finns ju även flera pokerrum på nätet, så som Pacific Poker som erbjuder gratis pokerspel där man kan öva upp sina pokerstrategier tills man, om man vill, känner sig reda för att spela med riktiga pengar.

Redan då insåg jag att det handlade om lite tur och en slags fingertoppskänsla, samtidigt som man såklart borde ha någorlunda koll vart man är på väg med korten man har i näven, men som sagt, det gick faktiskt riktigt bra vissa gånger. Det häftigaste är ju när alla utom jag och en till har lagt sig och det blir en fråga om chicken race, men efter några minuters spel så kan man oftast ”läsa” sin motspelare så att man vet när han eller hon bluffar med sin All In eller inte.

Kortspel var väldigt vanligt i skolan på rasterna men jag var aldrig med i de gängen, men nu är jag ganska hyfsad ändå. Kanske inte lika bra som Lady Gaga men ändå… 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bESGLojNYSo]

29030cookie-checkAnders, the gambler