Virtuella världar

Igår råkade jag zappa in på ett föredrag framfört av Robin Teigland, forskare på Handelshögskolan i Stockholm, där hon berättade om virtuella världar – en mångmiljardindustri. Hon berättade att stora företag, såsom IBM och liknande, har konferencer online och att det finns massor av människor som tjänar bra pengar på att jobba virtuellt.

Min egen erfarenhet från virtuella världar är faktiskt inte så liten. För några år sedan spenderade jag en hel del tid på ett ställe kallat Cybertown, en stad i 3D där man hade så kallade avatarer och kunde tjäna pengar på att göra olika saker. Självklart blev jag nyfiken nu när jag hörde Robin så energiskt berätta om alla fördelar som finns i ett medium som växer sig allt starkare. Så jag hittade en artikel där Robin berättar mer och kollade upp ett av ställena hon nämnde, nämligen Entropia.

På youtube hittade jag ett klipp som gjorde mig lite ängslig…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gDYpVn3vzGo]

Det verkade annars väldigt lovande men tyvärr krävde programvaran alldeles för mycket av min gamla Bettan, så jag gick vidare. Second Life heter en annan virtuell 3D-värld som jag äver har testat för något år sedan. Den gången fastnade jag inte och den här gången fungerade inte registreringen haha.

Sista försöket gjorde jag på imvu.com och imvu står för Instant Messaging Virtual Universe, så nu vet ni det, så nu har jag startat min nya, virtuella karriär där haha. Det ska bli kul att testa lite åtminstone. Det bör nog tilläggas att mode är väldigt populärt på sådana här ställen så om du vet lite grann hur man gör virtuella kläder så kan du nog tjäna en slant.

Är framtiden Virtuella 3D-världar där vi både jobbar och tjänar riktiga pengar? Tja, möjligheten finns ju helt klart och det vore väl inte så dumt att slippa trängas i en kall, bakteriehärd på hjul varje morgon för att tvingas umgås 8 timmar om dagen med kanske jobbiga och påfrestande människor?

Själv är jag bara i startgroparna av att testa imvu så jag har knappt hunnit kolla igenom ens en bråkdel av allt som finns. Dock har jag varit och kollat in mitt hus, chattat med någon Kaylen från Illinois, skaffat lite shyssta kläder och funderar just nu på vilket husdjur jag ska ha. En flygande babydrake eller en jättelik rosa pluff-moj.

Ack, dessa viktiga beslut… 🙂

40620cookie-checkVirtuella världar