En halv nyhet

Reinfeldt säger att de vill ha lägre skatter med inriktning på inkomstskatten. Vidare vill han halvera restaurangmomsen och “reformer för pensionärer”. Man får anta att han menar lägre skatter för dem också.

Allt det där låter ju jättebra och alla kommer få mer pengar i månaden. Men vad jag saknar är information om vi verkligen kan göra så med tanke på att vi ska ha vård, skola och omsorg som ska betala sig på något sätt.

Privatisering, säger väl många då, men täcker 190-375 kronor extra i månaden en sjukskrivning? När man sedan hör om skolor där ungarna staplas på varandra för att det finns för få lärare. Där äldreboendena inte har personal nog att ta vårdtagaren på toaletten. Då börjar man undra om vi verkligen behöver lägre skatter. Vi måste ju ha en hög standard när det gäller sådana ställen men vart ska vi ta pengarna ifrån?

Som sagt tycker jag det var en halv nyhet där man inte får reda på alls mycket Jag hoppas verkligen det finns några ess i bakfickan så att det inte – i värsta fall – blir helt privatiserat och att den som inga pengar har får sköta sig bäst han/hon kan. För det finns många som inte kan det även om vissa politiker inte har varit sjuk en enda gång i hela sitt liv.

Andra har inte den turen.

AftonbladetExpressenDN

40720cookie-checkEn halv nyhet