”AIDS-sjuka får inte bada i bassängen!!”

Oprah besöker Williamson i West Virginia, där hon 23 år tidigare besökt en AIDS-sjuk man som upprörde hela staden när han badade i en allmän bassäng.

Året var 1987 och människor var rädda. Något nytt och mystiskt hade dykt upp och det hade ett konstigt namn. AIDS. Det lät hotfullt, ryktena om hur man blev smittad svärmade runt och rädslan byggdes upp minst lika snabbt som fördomarna.

Mike Sisco, en av lokalbefolkningen i Williamson, West Virginia, blev satt i spotlightens ljus då han som sjuk i AIDS fick samhällets ilska riktad mot sig då han hade badat i en allmän bassäng. Situationen, det lilla samhället och människorna blev riksnyheter.

Idag fick man se hur människorna som för 23 år sedan sade att Mike Sisco och människor som honom borde sättas i karantän, tänker och tycker idag. Det blev många tårar och de som förbannade, skrek och hänvisade till Bibeln på den tiden satt där, ihop med Oprah och syskonen till Mike, och ångrade att de hade varit så fördömande.

Mike Sisco blev bara 33 år gammal. Idag hade han haft en chans att kunna leva ett normalt liv tack vare mediciner men han dog inte obemärkt. Tack vare honom fick många människor modet att stå upp och våga visa att de också är människor.

40020cookie-check”AIDS-sjuka får inte bada i bassängen!!”