Bilar hit och dit – och jag!

Jag läste lite på nätet, såg tre artiklar om bilar och började fundera. Hur många vinklar, böjar och krusiduller kan de hitta på när det gäller design egenligen? Jag menar, i grund och botten är det ju ändå en bil.

Såg det här: Så här ser SAAB ut 2025.Tydligen ska den få andra linjer i formen ju snabbare den kommer gå. Den dagen bilarna går i ljusets hastighet kommer de alltså se ut som spjut, eller hur?

Ford GT kommer ut med en ny bil, denna gång grönare än någonsin. Och ja, det ser ut som en bil – en snabb bil dessutom. Men ändå bara en bil som morrar lite värre.

Även Jeep kommer med en ny modell, en SUV, som kommer heta Compass. Det är också (trumvirvel) en bil, kors i taket. Nytt för i år är att den har fyra hjul och låter brum brum.

Missförstå mig rätt nu, jag gillar faktiskt bilar. En del mer än andra. Men det känns liksom lite tråkigt närbilar är i stort sett samma grej som de alltid varit. Lite mer miljövänlig kanske, lite annan design men ändå blir jag så trött på det. En ny modell brukar innebära lite annan stil och vinklar på karossen men om man tänker såhär: Vi har haft hundratals med år på oss att göra bilar och om man sammanförde all kunskap så borde vi väl kunna ta fram den ultimata bilen, eller hur? Men det har vi inte.

Troligtvis beror detta på att bilindustrin vill fortsätta mjölka oss på pengar, precis lika mycket som vitvarutillverkarna, teknikföretagen och matproducenterna. Själv är jag övertygad om att vi, mänkligheten, skulle kunna ta fram perfekta produkter som dessutom höll i evighet och var bäst inom alla områden om vi bara ville.

Avslutningsvis kan jag meddela att det finns bara en sådan här Anders. Han må inte vara kronan på verket, toppen av mänskligheten eller ens med grädde på moset, men han är åtminstone jäkligt unik. Så tack till min tillverkare, du gjorde ett ganska hyfsat jobb trots allt, även om jag ibland undrar om du var bakfull just den dagen 😉

38730cookie-checkBilar hit och dit – och jag!