Härligt lugn för vissa

Med julstöket bakom sig kan de flesta idag slappna av. Julklapparna är öppnade, det mesta av julmaten gick åt igår och det verkar som att alla pustar ut.Idag är det äkta julefrid och allt man vill är att krypa ner i soffan med en bra film och en sprakande eld i öppna spisen.

Tillomed min hund ligger och snarkar ljudligt efter att ha sprungit efter julmat hela julafton. Dessutom gav hon sig på att öppna julklappar. Först sitt eget med torkat kycklingbröst, och sedan även de paket som inte var hennes! Tydligen luktar tändstickor väldigt gott…

Vissa andra har inte haft det lika kul. Som familjen vars hem brann upp. Att man dessutom läser om folk som har råkat illa ut tack vare våra politiker och att det blir ännu tuffare nästa år, är väl inte så skoj.

Men kanske det är just därför vi har dessa dagar mellan jul och nyår, så att vi orkar ladda våra batterier och få nya krafter för att kämpa vidare nästa år? Man förändrar inte svåra problem i ett nafs, men man tar ett steg i taget. Hur litet det än må vara.

38570cookie-checkHärligt lugn för vissa