Eddie Izzard: Darth Vader i kafeterian

Igår satt jag och min bror i tre timmar och skrattade så att tårarna rann. Orsaken hette Eddie Izzard.

Eddie är komiker och engelsman. Han är också känd för att vara transvestit. John Cleese, medlem ur Monty Python, har kallat Eddie Izzard för den saknade Monty-medlemmen, och jag förstår exakt hur John menade. (mer om Eddie)

Eddie kör i 200 knyck, med underbar mimik, imitationer och fantastiska, vimsiga monologer och något som jag tycker är oerhört fashinerande är hans kunskaper. Han berättar avsnitt ur religioner, historia, den grekiska mytologin, ur verkliga livet och han verkar oerhört påläst – och han gör det på ett sådant sätt att man håller på att dö av skratt.

Självklart vill jag ju dela med mig av goda skratt så varsågod, här kommer ett litet smakprov på min nya hjälte – Edward John “Eddie” Izzard!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hp69rg6Hdlo]

38600cookie-checkEddie Izzard: Darth Vader i kafeterian