Livstid för sadistsexlekar och tortyrmord

En 56-årig man blev nu dömd till livstid för att ha utnyttjat sin rullstolsbundna, MS-sjuka fru i sadistiska sexlekar. Det hela slutade med att kvinnan avled. Bland annat fann polisen ett 40-tal hål efter kanyler i kvinnans kropp. Mannen har sagt att han ingenting minns då han hade druckit. Men jag undrar vad som egentligen hände.

Vad jag menar är att det finns massor av människor med alla slags fetisher och böjelser, den ena konstigare än den andra och sadomashoism kan vara väldigt brutal. Det kanske bara gick fel, helt enkelt och jag antar att människor, även om de har handikapp, har en viss sexlust ändå.

Missförstå mig rätt, för jag försvarar inte mannens handlande, men inte heller fördömer jag det. Att både tingsrätten och hovrätten dömer honom för det faktum att kvinnan dog av hans behandling är bara rätt och att utgången var resultatet av vilda sexlekar må vara ett faktum – men att dra till med livstids fängelse är väl att ta i?

Kvinnan dog av behandlingen – mannen fick livstid. Samtidigt som en 18-åring i Stockholm fick 2 år och 8 månader för att han våldtagit minst två kvinnor men är misstäkt för en serie våldtäktsbrott – vars offer får lida resten av livet. Är det inte han som ska ha livstid i så fall, som har förstört flera människors liv?

Ett annat fall var den 50-åriga mannen i Herrljunga som våldtog sin minderåriga styvdotter. Han fick tre års fängelse. Än en gång, är det inte sådana som honom som borde få livstids fängelse efter att ha förstört en ung människas liv?

Kanske det bara är jag som tycker att prioriteringarna är felriktade med hänsyn till konsekvenserna….?

38400cookie-checkLivstid för sadistsexlekar och tortyrmord