Kamphundars vara eller icke vara

Nu dök det upp en sådandär idiotisk artikel igen, om att förbjuda kamphundar och enligt röstningen så är det uppenbarligen över 6000 personer som inte har en aning om vad de snackar om.

Det är då bostadsbolagen som nu vill förbjuda ett antal raser då de räknas som kamphundar. Det har gått så långt att de som äger så kallade kamphundar inte får teckna hyreskontrakt.

Men det är här jag blir smått förbannad, för vad är egentligen en kamphund? Är det en Chihuahua eller en Rottweiler? Eller den som bits. Instruktören Ingrid Tapper är inne på min linje och säger att om hunden biter så är det ägarens fel/ansvar, och visst är det så.

Rikspolisstyrelsen tog fram siffror 2006: av 2.304 anmälda hundärenden rörde 136 kamphundar.

2168 fall handlade alltså inte om kamphundar. Inte för att vara fördomsfull men terriers sägs vara väldigt ettriga och det borde väl jag veta som faktiskt äger en själv. Är det inte småhundarna vi borde förbjuda i så fall? För de har vassa tänder och temperament så det räcker att göra ordentlig skada.

”Kamphundar” – pfft, medias idiotiska etikett för att spela på människors rädsla och förutfattade meningar. Körkort eller licens för att äga och framföra hundar på allmänna områden vore bättre, oavsett storlek eller ras på jycken.

UPPDATERING 2010-12-23

37810cookie-checkKamphundars vara eller icke vara