Så blir du lurad på nätet

Varning! Varning! Din dator har blivit smittad av ett virus! Klicka här för en gratis scanning och anti-virus.” Skärmen blinkar och kanske du till o med får ett alarmliknande ljud och du känner hur paniken tar tag i dig och i ren desperation klickar du på den föreslagna OK-knappen för att rädda din älskade dator med allt personligt som den må innehålla.

Men där blir du grundligt lurad.

Falska annonser och virusvarningar blir allt mer vanligare på nätet där fejkade varningar ska få dig att köpa dyra antivirusprogram och prenumerera på deras tjänster. På grund av påhittade virus som inte alls finns i din dator.

Den här artikeln hittade jag av en ren slump. Bör läsas! Där finns också en bra lista på utmärkta antivirusprogram som är seriösa och många av dem är helt gratis.

37410cookie-checkSå blir du lurad på nätet