Va, är John Lennon död?

Idag är det 30 år sedan han blev nedskjuten utanför sitt hem i New York och fansen är fortfarande ledsna. Vilket jag tycker är konstigt.

Jag har aldrig tyckt om Beatles speciellt mycket, eller snarare, det finns nog 2-3 sånger som är bra, resten var bara skrälligt. Innan ni halshugger mig bör vi kanske påpeka att detta är ett fritt land, att alla ska få säga vad de vill bla bla bla….ja, ni vet! Men Beatles låg rätt i tiden och det är väl därför de blev så stora. Så hajpade eftersom de var emot normen och lagom rebelliska. I en tid då media inte hade ett massivt utbud.

Så jag håller med John Lennons son, Julian, att det är dags att sluta sörja och gå vidare. För det var samma fenomen som när en elev oväntat dör på någon skola någonstans. Alla gråter fast de aldrig hade bytt ett ord med offret och de visste inte ens att han eller hon existerade. Förrän något helt oväntat och fruktansvärt hände. För övrigt ett väldigt intressant fenomen sett ur en psykologisk synvinkel, men det är en annan historia.

Kan Julian så kan du. Förresten, är det bara jag som tycker han var lik Harry Potter?

Bild från walyou.com

36320cookie-checkVa, är John Lennon död?