Somalier inte bara i Sverige

Jag råkade snubbla på en så otroligt bra skriven artikel i dagens nätupplaga av Svenska Dagbladet, där Rahma Dirie, kommunfullmäktige i Stockholm skriver om olikheterna mellan Sverige och USA och hur olika vi behandlar invandrare.

Själv blev jag lite skrämd och mina misstankar om att Sverige inte är dagens Utopia, fick mer vatten på sitt kvarnhjul. Visst är det sant att vi har en oerhört invecklad byråkratisk pappersmaskin där man ska fylla i ansökningar och intyg för nästan vad som helst och väldigt mycket är starkt reglerat. Visst är det sant att småföretagare har det tufft och att nystartade företag går nästan på knäna de första åren. Visst är det sant att vi har fördomar och visst måste det vara oerhört lätt att bli missförstådd som nyanländ till en sådan total omvandlingsmaskin.

Som sagt, läs Rahmas väldigt intressanta artikel. Det öppnade åtminstone mina ögon en aningens mera.

36100cookie-checkSomalier inte bara i Sverige