Niquabs och burkor

Med inspiration från både Malin Wollins artikel och Fashionhaggan som tipsade mig måste ju såklart även jag lägga mig i hehe. Inte direkt om burkor men…

Vi hade en intressant diskussion på jobbet för några dagar sedan angående de svenska politikernas sätt att hantera olika saker såsom rasism, främlingsfientlighet, segregation och liknande saker. Det verkar som om hela situationen har blivit infekterad, främst för att vi ska vara så förbannat politisk korrekta hela tiden. Vilket är ganska märkligt i och med att vi älskar att sätta etiketter på saker och ting men att vi ändå inte kan placera problemet i sig för att ingen vågar säga vad de egentligen tycker.

Gång på gång får man höra att det finns speciella grupper i samhället som orsakar problem och är kraftigt representerade i brottsstatistiken men eftersom vi hela tiden ska vara så försiktiga är det ingen som kan precisera problemet och resultatet blir en slags fånig dans runt omkring problemet där ingen vågar göra något konkret. Det räcker inte med att säga att vi har ett problem och vi kan inte sätta in åtgärder om ingen törs säga rakt ut var problemet ligger. Myndigheterna har ingen chans att hjälpa eller göra något åt ofog om de ska skuggboxas.

Sedan anser jag fortfarande att segregationen är fy skam och att den borde raderas. Varför kan inte Ali Mohammed bo i de fina kvarteren? För att han skulle sakna sina landsmän och släktingar? Då borde de väl få lära sig på SFI vad kollektivtrafik är för något.

35900cookie-checkNiquabs och burkor