Moderna slavar

Jag råkade zappa in mig på Kunskapskanalen ikväll och fick se ett program som handlade om dagens slaveri.

När man hör ordet ”slav” tänker man kanske oftast på afrikanska slavar som tvingades arbeta på bomullsfälten under 1700-talet, men slaveri finns i högsta grad även idag. 27.000.000 stycken för att vara mer precis, och det är en hel del!

I programmet fick man följa med till Kambodja, ett av världens fattigaste länder, och höra fasansfulla historier från kvinnor som har varit en del av den omfattande sexhandeln som försigår i landet. Flickor så unga som 5 år gamla säljs av sina föräldrar för att arbeta på bordeller och utnyttjas av turister. En kvinna berättar att hon var inlåst på ett litet rum och hade 30 kunder om dagen, hur mycket hon längtade hem till mormor och grät varje dag, men att hon inte kunde göra något. Den enda inkomst hon hade var genom att ha sex med turister och om hon hade tur fick hon pengar nog att köpa lite mat för.

Alltså, jag blir så förtvivlat ledsen och förbannad när jag ser o hör sådant. Männen tror att de hjälper tjejerna genom att betala för sex men de har fel. De sårar och förstör unga tjejers liv och berövar dem deras ungdom. Hela situationen är så oerhört absurd att jag saknar ord.

Programmet hette ”Världen – Slaveriet idag” och sänds igen i Kunskapskanalen klockan 21:00 den 6 december. Jag tycker att ni ska se det även om det gör oerhört ont. Vilka sjuka jävlar det finns.

Världen är inte en skimrande dröm i rosa.

35840cookie-checkModerna slavar