JASså? En bra sverigehistoria

Norge kanske har blåst oss på en stor affär med JAS-plan. Jaha, so what?

Ärligt talat förstår jag inte varför det blir ett sådant jäkla ståhej om detta och kanske, bara kanske, är det de blåsta affärsmännen som blev sura medan resten av svenskarna inte bryr sig.

Hur jag kan säga så? Jo, jag resonerar som så att vapen är menade att döda, och behöver vi mer död än vi redan har? Visst, flygplan kan användas till mycket annat, till exempel att nöjesflyga med, att öva med, att…öh…flyga med och…hm…kolla saker med. Med andra ord, är det inte en dödsmaskin så är det en jävligt dyr leksak. Så vad säger man om nyheterna:

Jo, jag vet vad en del tycker, att det var väldigt synd att lura SAAB på arbetstillfällen men då undrar jag hur många liv som en visstidsanställning är värd?

Bild från fas.org

35700cookie-checkJASså? En bra sverigehistoria