Vem vill vara för evigt ung?

Nu har forskarna på Harvard hittat på ett sätt att göra möss ”yngre”. Om man jämförde med mänskliga mått skulle en 80-åring kunna bli en 40-åring istället. Artikeln i Aftonbladet.

Själv skulle jag inte ha något emot att testa det faktiskt. Livet som man lever nu är ju ganska kort egentligen men om man hade dubbla längden att se fram emot kanske man skulle vara mer motiverad att ”leva om” livet en gång till, fast bättre.

Så sent som igår ställde jag mig själv frågan om jag skulle vilja leva mitt liv en gång till och ja, men med ganska stora förändringar. Till att börja med skulle jag skött min diabetes mycket bättre, hade satsat på människor som inte svek mig osh investerat pengar i projekt då jag hade chansen. Såklart hade jag behövt veta då vad jag vet nu men det kanske inte ingår?

Men om vi i framtiden ska kunna påverka våra åldrar, hur kommer det fungera i praktiken? Om jag tycker om någon väldigt mycket som är lite äldre än mig och hon tycker jag är för ung, skulle jag kunna säga att jag återkommer om en vecka då jag är 30 år äldre. Eller om jag visste att en jättebra film är på gång men jag är för ung så fixar farbror doktorn det i ett nafs. Eller värst av allt, tänk pedofiler – de kan bara minska sin ålder med hälften så är allt lagligt.

Nej, jag trivs ganska bra med min ålder faktiskt. Låt se om jag säger samma sak om 35 år 🙂

35200cookie-checkVem vill vara för evigt ung?