Att äga solen

Idén är ju så enkel och genial att jag blir irriterad. På mig själv att jag själv inte kom på det först 😛

Angeles Duran har nu blivit ägare av solen och planerar att ta ut en avgift för alla som använder den. Men jag undrar hur sjutton det ska fungera i praktiken egentligen.

Ska alla badstränder utrustas med parkeringsmätare där det blir tillåtet att ligga och sola? Ska bönderna som använder solen till sina grödor få betala en extra avgift?

Okej, det kan ju inte bli många extra ören och eftersom pengarna kommer gå till saker som är bra, bland annat att utrota fattigdomen i världen, så går jag med på det. Att hon själv ska tjäna 10% av alla inkomster är jag mer tveksam till men vi får väl se hur det går för henne.

En sak jag undrar över – tänk om man inte vill ha sol då? Om man är solallergiker – ska man få betala för klådan och svedan fast man inte vill? Nej, ja just det, vi har ju redan tv-licens där vi betalar för skit vi inte vill se ändå! Glömde det… 😉

34880cookie-checkAtt äga solen