Döden för bloggandet

Först blev jag orolig. Sedan lättad. Till slut, fundersam.

Jag läste inne hos Nett om rättegången mot killarna bakom Piratebay att tydligen får man inte ge ut vilken information som helst. Och tänk om det skulle vara så att allt vi skrev på våra bloggar skulle vara strikt granskat av myndighetspersoner som censurerade stora bitar av vad vi tyckte och tänkte? Vi skulle inte kunna skriva något om politik, om sex, rasism, om fria nyhetsflöden på internet eller ens kritisera gårdagens tv-program.

Det finns ju länder som har det så och vi ska väl vara glada att vi har ett så fritt land som vi egentligen har. Men ibland undrar man ju hur Sverige kommer se ut inom ett par decennier. Kommer du kunna kalla statsministern för vad du vill utan att bli indragen till förhör? Kommer du kunna rösta vart 4de år utan att bli åsiktsarresterad?

Kommer du kunna blogga om vad du vill och slänga ur dig elaka, anonyma kommentarer närhelst det passar dig? Eller gräver vissa av oss sin egen grav?

34780cookie-checkDöden för bloggandet