Dags att spara pengar

”Fanken de börjar ju ta slut…”

Haha ja jag vet, jag borde fixat det här tidigare så att man skulle haft råd att köpa något bra/fint/gott till jul men jaja, jag kommer nog inte lida ändå. Och bättre sent än aldrig!

Så nu har jag gått igenom alla utgifter jag har och ser att jag kan spara åtminstone 250 kr i månaden på de fasta utgifterna. Med andra ord har jag rotat runt i försäkringar, bytt olika bolag och stängt ner vissa funktioner som har med banken att göra och flyttat mitt fondsparande.

Dessutom: Luncherna på stan har jag dragit ner med 150 kr, snuset med 120 kr, och jag tycker mig se att matkostnaderna har gått ner, kanske tack vare Euroshopper. Möjligtvis kan jag få ner kostnaderna för Internet/TV/Telefon också men det är knappast troligt.

Men ärligt talat så har jag ganska bra koll på vart alla pluringar tar vägen. Var gång som jag köper något eller betalar räkningarna så skriver jag ner det på ett litet hemmagjort kalkylark. På så sätt ser jag med enkelhet vilka poster som jag borde skära ner på.

Men på det hela så känns det väldigt bra. Jag har varit en duktig pojke idag och det får jag ju såklart fira med lite rysk kaviar och en flaska Romanée Conti…. 😛

34650cookie-checkDags att spara pengar