Mer girlpower

Fler kvinnor än någonsin sitter som kommunstyrelsens ordförande efter valet i september.

Som jag har sagt förut, nu ligger männen risigt till haha. År 2030 spås det att kvinnorna har tagit över världen och ja, varför inte? Som Malin Wollin skrev för några dagar sedan, kanske det är dags att testa något annat än gubbvälde eftersom det aldrig har prövats förr.

När man diskuterar sådana saker så har jag fått höra att det kanske inte är en så bra grej att testa då kvinnor har en förmåga att inte köra med raka puckar och dessutom skvallra för mycket bakom ryggen på folk. Det tror jag knappast på. Kvinnor eller män inom ledande positioner har troligtvis skolats i både konfliktshantering och personalvård och borde se skillnad på personliga vendettor och affärsmässiga. Jag säger ”borde” då det inte alltid fungerar helt klanderfritt, men å andra sidan, varifrån har vi fått de svarta rubrikerna på olämpliga ledare? Jo, från gubbväldet.

Låt oss testa lite girlpower nu så kan männen köra lite husarbete och se på sportextra. Det kan nog vara väldigt nyttigt.

Bild tagen från istockphoto.com

34570cookie-checkMer girlpower